k

Wine, Vodka, Brandy, Tequila, Whiskey, Bourbon

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΤΕΚΙΛΑ TEQUILA




Εθνικό ποτό του Μεξικού, ξεκινάει τη διαδρομή της από την καρδιά της γαλάζιας αγαύης, ενός κακτοειδούς φυτού. Μέχρι, βέβαια, να φτάσει, πάντα εκρηκτική, στα ποτήρια μας -είτε σκέτη είτε ως η κλασική πλέον Μαργαρίτα-, περνάει από πολλά στάδια
Tης Mερόπης Παπαδοπούλου
Ο θρύλος για τη γέννηση της τεκίλας αναφέρει ότι ένας κεραυνός χτύπησε κάποτε μια αγαύη (κακτοειδές φυτό) στην περιοχή μιας φυλής Ινδιάνων του Μεξικού. Eκείνοι τότε παρατήρησαν ότι το φυτό άρχισε να εκκρίνει ένα γευστικό και καυτερό υγρό, που, όταν το έπινες, σου δημιουργούσε ευχάριστα συναισθήματα. Το θεώρησαν δώρο σταλμένο από τους θεούς. Η γαλάζια αγαύη είναι ένα προϊστορικό φυτό, σαν γιγάντια αλόη που θυμίζει κάκτο και ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των κρινοειδών

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μπύρα ή Μπίρα


Το αν θα πιείτε την μπύρα σας με ή χωρίς αφρό είναι θέμα προσωπικού γούστου. Πάντως, θα πρέπει να ξέρετε ότι η μπύρα με αφρό προκαλεί λιγότερες ερυγές (ρεψίματα) και είναι πιο εύπεπτη.
 Το κατάλληλο ποτήρι για μπύρα είναι μεγάλο, ψηλό και ανοίγει ελαφρά προς τα πάνω. Καλό είναι επίσης να έχει λαβή, ώστε το ποτό να μη ζεσταίνεται από την επαφή με το χέρι και να διατηρεί όσο περισσότερο γίνεται τη θερμοκρασία του.
Η μπύρα δεν πρέπει να μπαίνει στην κατάψυξη, γιατί η αφύσικα χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να υπονομεύσει την ποιότητα και τη γεύση της. Βάλτε τη στη συντήρηση του ψυγείου, ενώ στην κατάψυξη βάλτε λίγη ώρα το ποτήρι μέσα στο οποίο θα τη σερβίρετε. Αυτό συστήνεται επίσης και για τις περιπτώσεις όπου η μπύρα δεν έχει μείνει αρκετή ώρα στο ψυγείο. 
πηγή: www.asxetos.gr

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Γιατί το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία;







Πολλές έρευνες μέχρι σήμερα έδειξαν ότι το κόκκινο κρασί σε αντίθεση με άλλα κρασιά και αλκοολούχα ποτά, έχει ευεργετικές δράσεις για την καρδία.
Η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού μειώνει τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου που προκαλείται από την στένωση ή και απόφραξη των στεφανιαίων αγγείων της καρδίας από τις αθηρωματικές πλάκες.
Ο τρόπος δράσης του κόκκινου κρασιού δεν έχει κατανοηθεί πλήρως μέχρι σήμερα και αποτελεί το αντικείμενο αρκετών ερευνών. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι μόνο το κόκκινο κρασί έχει την προστατευτική αυτή δράση ενώ το άσπρο κρασί, το ροζέ και τα άλλα είδη αλκοόλ δεν έχουν τη δράση αυτή.
Για χρόνια τώρα έχει αποδειχθεί ότι ορισμένα επιδημιολογικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα το Γαλλικό παράδοξο οφείλονται στην μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού.
Το Γαλλικό παράδοξο είναι το γεγονός ότι ενώ οι Γάλλοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες λιπαρής διατροφής, έχουν λιγότερα καρδιακά αγγειακά προβλήματα σε σύγκριση με άλλους λαούς. Οι άλλοι, ενώ καταναλώνουν ανάλογες ποσότητες λιπαρών, έχουν περισσότερα καρδιακά προβλήματα από τους Γάλλους διότι δεν πίνουν τόσο κρασί όσο αυτοί.
Επίσης θεωρείται ότι εν μέρει τα ευεργετικά αποτελέσματα της γνωστής Μεσογειακής δίαιτας, μπορεί να οφείλονται στο κρασί που συνήθως τη συνοδεύει

ΚΑΒΑ ''ΜΕΘΗ''

  

ΚΑΒΑ ''ΜΕΘΗ''