k

Wine, Vodka, Brandy, Tequila, Whiskey, Bourbon

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΟΤΑ

Cranberry sangria
Θα χρειαστείτε 1 λίτρο χυμό cranberry και το χυμό από 1 λεμόνι. Προσθέστε όσο ανθρακούχο νερό θέλετε και σερβίρετε με μπόλικο πάγο! Αλκοόλ: Αντικαταστήστε μισό από το χυμό cranberry με κόκκινο κρασί.

Τα fruit punch, με ή χωρίς αλκοόλ, αποτελούν μια εύκολη και παράλληλα δροσιστική λύση, για την έναρξη στα κοκτέιλ πάρτι σας, τις δεξιώσεις και τις γιορτές σας. Θα λέγαμε, πως είναι το καλωσόρισμα και ο ιδανικότερος τρόπος, για να αρχίσει χαρούμενα μια γιορτή, με ένα ποτό στο χέρι, γεμάτο με ένα δροσερό μείγμα αλκοόλ και χυμών από φρέσκα φρούτα. Μπορείτε να έχετε πολλές παραλλαγές μιας αρχικής συνταγής, κάνοντας προσθήκες και βάζοντας διάφορα φρούτα και χυμούς, που αρέσουν σε εσάς. Το foodzine.gr μετά την αγαπημένη του σαγκρία και τις προτάσεις του για καλοκαιρινά ποτά, επιλέγει ένα δροσερό punch, με αφρώδες ιταλικό οίνο και λευκό γλυκό ελληνικό κρασί. Κατάλληλο για να αρχίσει υπέροχα μια γιορτινή βραδιά.

Υλικά (20 ποτήρια)

2 μπουκάλια αφρώδες λευκό ιταλικό κρασί (Proseco)
2 γεμάτα ποτήρια του κρασιού λευκό γλυκό κρασί
1 γεμάτο ποτήρι του κρασιού μπράντι
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
1 μασουράκι κανέλας
1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ
2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 πορτοκάλια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
μερικά ξερά δαμάσκηνα

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το λευκό γλυκό κρασί, το μπράντι, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τις ροδέλες λεμονιών και πορτοκαλιών, τα δαμάσκηνα, την κανέλα και το τζίντζερ.
Στη συνέχεια τα ανακατεύετε και τα αφήνετε μερικές ώρες στο ψυγείο, ώστε να παγώσουν και να πάρουν άρωμα.
Τέλος, σερβίρετε μαζί με το αφρώδες κρασί, το οποίο έχετε εξίσου τοποθετήσει για μερικές ώρες στο ψυγείο, ώστε να παγώσει.
ΠΗΓΗ: www.foodzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: